Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Kivételes újdonságokkal veri a mezőnyt a prémium kamerákat gyártó MileSight

Szabó László - LDSZ Biztonságtechnika
2020. 04. 17. 08:00:00

Izgalmas évet zárt a Milesight, melynek utórezgései 2020-ban éreztetik hatásukat. Az elkövetkezendő rövid írásunkban találkozhat a kedves olvasó olyan termékekkel, melyeket már tavaly ősszel beharangoztunk. Néhány további újdonságot és érdekességet is egy csokorba gyűjtöttünk, s most örömmel nyújtjuk át, megkésett újévi ajándékként.
 

Nemcsak a magyar piacon, de világszerte nagy sikerrel debütált tavaly a Milesight 5MP-es panoráma mini csőkamerája. Mint azt már régebben jeleztük, a kamera 4K-s verziója „hamarosan várható”. Egy kicsit korábban is érkezett, mint azt sejtettük, s már elérhető kereskedelmi forgalomban a Milesight 180°-os 4K (UHD) panoráma képalkotásra képes, 120dB Super WDR (széles dinamika tartomány) és Smart IR II technológiával felvértezett, 0.005Lux (Starlight) fényérzékenységű, Heat Map (mozgás alapú terhelés „hőképes” megjelenítése) funkcióval rendelkező IP67 / IK10 védettségű, igazán kisméretű csőkamerája.
 

 

Bővül a MileSight kisméretű Speed Dome kameracsaládja

Örömteli hír, hogy tovább bővül a Milesight kisméretű Speed Dome kameracsaládja. Az „újszülöttel” 4-re bővült, a 36X/42X optikai ZOOM funkcióval rendelkező, 2MP/5MP/4K képalkotásra képes, H.265+ tömörítési szabványt alkalmazó, ún. Speed Dome kamerából álló család. Ráadásul, a 36X-os ZOOM optikával rendelkező „apróság” nagyobb képalkotót kapott, így nem hihetetlen a gyártó által megjelenített 0.001Lux fényérzékenység, illetve a 140dB-es WDR funkció. A család általános jellemzői:

 • VCA, PoE és H.265+ támogatás
 • 36x/42x optikai ZOOM
 • 360°-os vízszintes forgástartomány, 90°-os függőleges mozgástartomány
 • 255 preset pozíció
 • 8 túraútvonal
 • 4 mozgásminta rögzíthetősége
 • Starlight és Smart IR II Technológia
 • 256GB-os SD kártya támogatás
 • RS485
 • Riasztási (2/2) és Audio ki-/bemenet I/O
 • 6KV-os túlfeszültségvédelem
 • IP66 / IK10 védelem

 

 

Tovább fejlődött a sikerdarab

A gyártó H.265+ mini csőkamerája sokak által ismert lehet, hiszen már jó ideje a Milesight szortiment stabil és sikeres darabja. Azt viszont eddig kevesen tudták, hogy szép csendben jelentős „ráncfelvarráson” esett át. A felfrissített családtagok megnövelt IR-sugárzó hatótávolsággal, „több az egyben” interfésszel rendelkeznek, továbbá megjelent a rendszámazonosítást támogató verzió is.

 

A szépségdíjas rögzítő

Az eddig ismert, igazán szép megjelenésű Mini PoE NVR család még kisebb, belépőszintű rendszereket messzemenően támogató taggal bővült. Az akár 10TB-os HDD fogadására és 4 db (4K, azaz 8MP-es, POE, akár Fisheye) IP CCTV kamera plug&play módon való kiszolgálására, automatikus konfigurálására képes új 4 csatornás NVR kinézetében is szép a maga arany-sötétszürke összeállításában, vonalvezetésében. A kamera szabotázstól az emberek megszámlálásáig, eltűnt tárgy észleléssel 10 féle video analitikát tud. Kameraszám kapacitása miatt az igényes, de kis alapterületű magánházak, KKV (jellegű) felhasználók igényeinek kiszolgálása a célja.
 

 

Végezetül "csak" néhány apróság még a Milesight háza tájáról

A Milesight NVR-ek mostantól rendelkeznek azzal a funkcióval (ANR), melynek köszönhetően hálózatkiesés esetén a kamerákba illesztett memóriakártyákról a rögzítők automatikusan „begyűjtik” a kiesett időintervallum képanyagát, megnövelve ezzel az adott rendszer hatékonyságát és adatmegőrzési képességét. A Milesight CMS már elérhető macOS-re is, biztosítva az elkötelezett Apple rajongók igényeinek kiszolgálását. A Milesight Vandálbiztos Mini Dome IP CCTV kamerája megszerezte az UL minősítését, így amennyiben ez elvárás egy adott projekt során, ezzel a kamerával bátran számolhat minden telepítő/végfelhasználó.

Végül, de nem utolsó sorban, a Milesight 180° és 360° Fisheye kamerák olyan technológiákkal egészültek ki, mint az automatikus nyomon követés (Auto Tracking) és a mozgás alapú terhelés grafikus / „hőképes” megjelenítése (Hőtérkép / Heat Map). Az Auto Tracking a gyanús objektumok 180°, vagy akár 360°-os követését biztosítják a digitális zoom funkció segítségével. A Heat Map főként a kereskedelmi és a nagy ügyfélforgalmat lebonyolító egyéb szervezetek számára adhat hatékony, kereskedelmi elemzéseket segítő statisztikai informácót.

Ahogy mondani szokás, kezdetnek nem rossz, várjuk a folytatást!