Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Számos újdonsággal érkezik a CathexisVision 2019-es verziója

A CathexisVision legfrissebb kiadása számos olyan újdonságot tartalmaz, melyek – a cég megfogalmazása szerint – joggal kelthetik fel a szakma szűkebb és tágabb közönségének érdeklődését.
     
   
     

Elsők között érdemel említést, hogy a cég beemelte az Idegei Hálózatok technológiáját videotartalom-elemző szolgáltatáscsomagjának továbbfejlesztése érdekében, így elérhetővé vált az ún. objektumosztályozás funkció. Ennek köszönhetően nem csak arról kaphatunk értesítést, hogy valami áthaladt egy virtuális vonalon, behatolt / „lődörgött” egy adott területen (stb.), hanem azt is jelzi a rendszer, hogy az adott objektum egy jármű/ember/állat. A valósidejű riasztás mellett, az Objektum osztályozás funkciót visszakeresés pontosítására / szűkítésére is használhatjuk.

A Cathexis tovább javította VMS-ének IT-biztonsági funkcióit. Az azonos telephelyek rendszerelemei közötti biztonságos adatátvitel mellett, a 2019-es verziótól már biztosított a távoli (más objektumban található) rendszerelemek közötti titkosított (4 választható titkosítási szintű) kapcsolat. Továbbá, a cég biztonságos IP kamera csatlakoztatás és adat titkosítás funkcióval bővítette szoftvere szolgáltatáskészletét. 

Az ún. hőtérkép funkciót már senkinek nem kell bemutatni: egy színskála-réteg segítségével a rendszer megjeleníti az adott kamera által megfigyelt terület részletes forgalmi (mozgás) terhelését. A „könyvjelző” funkcióval egy adott, élő/visszajátszott tartalomban észlelt eseményt jelölhetünk meg és nevezhetünk el, a későbbi egyszerűbb visszakeresés érdekében.

Az ún. „Referenciakép Menedzsment” funkció azt hivatott biztosítani, hogy az adott kamera szándékos, vagy véletlen elmozdításáról azonnal tudomást szerezzen az illetékes felhasználó. A rendszer nem csak az elmozgatás tényét jelzi ki, de azt is, hogy mekkora arányban tér el az új pozíció a referenciaképtől. A Cathexis „Adaptív Minta Összevető” funkciójának köszönhetően, a nappal készített referenciakép éjszakai fényviszonyok mellett is tökéletesen alkalmazható, a cég elmondása szerint.

A fentieken túl, további 400 - Arecont, ARH, Axis, Avtech, Bosch, Cisco, CP Plus, Dedicated Micros, Mobotix, Pelco, Sightlogix, TruVision, Uniview, Vivotek - IP CCTV kamera „natív” támogatása került be az új verzióba. Végül, de nem utolsó sorban, az alábbi márkák funkciói kerültek be a támogatott integrációs listába:

 • Dahua – ANPR (rendszám azonosítás)
 • Dedicated Micros - DVR
 • Gallagher - Kerítésvédelem/Beléptetés
 • Hikvision – ANPR (rendszám azonosítás)
 • Honeywell – Tűzjelzőközpontok
 • JVA Security Systems - Kerítésvédelem
 • Maxxess – Beléptetés
 • Lenel OnGuard – Beléptetés
 • Paradox – Riasztóközpontok
 • Risco – Riasztóközpontok
 • TruVision – ANPR (rendszám azonosítás)

 

Forrás: CathexisVideo és https://www.securifocus.com/portal.php?pagename=hir_reszlet&hir_id=7137&hirlevel_id=5660

Tartalomhoz tartozó címkék: Cathexis